GRILL’N’CHILL radionica…powered by Big Green Egg

četvrtak 17-21 h, 28. travnja 2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Prva radionica grilanja za ljubitelje kuhanja bit će prava gozba. Pripremat ćemo odležane ramsteke, kao i u posebnim suhim marinadama . Peći će se pileća krilca (Kentucky fried chicken i druge varijante), svinjska rebarca (Spare ribs), a kako bi zašli u vrhunske, a manje razvikane stvari – roštiljat će se s polaznicima i pačja prsa na Big Green Egg, posebnom roštilju od keramike koju koristi NASA. Naime, baza i poklopac s dimnjakom imaju ekstremna izolacijska svojstva i reflektiraju toplinu što uvjetuje da se razvijaju toplinski valovi koji daju poseban okus sastojcima i jelima.

Na radionici doznat ćete sve o temperaturama, odležavanju, odabiru ugljena i ostalom kako bi dobili vrhunske arome mesa. Za suho mariniranje na radionici upoznat ćemo vas s pomno osmišljenim začinskim mješavinama Kotanyi koje pospješuju sazrijevanje mesa, omekšavaju ga, daju bolji okus te produljuju trajnost. Ono što volimo istaknuti jest da u ovim začinima nema natrij glutaminata, pojačivača okusa i umjetnih boja.

Cijena tečaja je 550 kuna, a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u Kuharskoj akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije jela po završetku radionice.

Prijave: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara na linku:

Sponzori

Scroll to Top