HAMID HADŽIĆ “DOLAZIM U MAKARSKU GRADITI DUGOGODIŠNJU SURADNJU, A NE SEZONSKU PRIČU”

Od svibnja hotele Miramare i Biokovo u novo gastronomsko poglavlje uvodi dugogodišnji šef kuhinje sarajevskog Holiday Inna i ŠKMER-ov ambasador za BiH

Sarajlija Hamid Hadžić, ŠKMER-ov Ambasador za Bosnu i Hercegovinu i vitez kulinarstva jugoistočne Europe, preuzeo je vođenje kuhinje makarskog hotela Miramare te postao savjetnik za hotel Biokovo koji se također nalazi pod okriljem Grupe Pivac. Oko 30 godina Hamid je radio u sarajevskom hotelu “Holiday Inn” i učio od velikana domaće kuhinje. Krenuo je kao kuhar, potom postao šef smjene te na kraju postao i šef kuhinje. U dugogodišnjoj karijeri kuhao je za Billa Clintona, Lady Dianu, Kirka Douglasa, Angelinu Jolie, Françoisa Mitterranda, Juana Antonia Samarancha, Recepa Tayyipa Erdoğana i mnoge druge istaknute osobe svijeta. Imao je priliku raditi u raznim državama Europe, a jednu je radnu sezonu proveo davno i u Makarskoj.
“Ovaj put stižem u Makarsku ne da bi odradio sezonu, već da izgradimo dugogodišnju suradnju. Tu sam da složimo novu gastronomsku priču koja će se temeljiti na internacionalnim kuhinjama, a dobro ćemo očuvati i predstavljati dalmatinsku gastronomiju koju dobro poznajem. Dakako, bit će tu i bosanskohercegovačkih specijaliteta, a najvažnije od svega je da izgradimo dobar tim, jer možeš biti najbolji kuhar na svijetu, no, ako nemaš sjajnu ekipu iza sebe – nemaš ništa!” – poručio je Hadžić, inače i svjetski kuharski sudac s licencom WACS-a (World Association of Chefs’ Societies) .
Zahvaljujući prijateljstvu s Mirom Bogdanovićem ušao je u ŠKMER te postao jedan od nezaobilaznih članova udruge koji su je gradili od osnutka. Oduševljavao je na natjecanjima i manifestacijama prezentacijama bosanskohercegovačke kuhinje na tematskim večerama koje su se održavale i u hotelu Miramare, kao i master classovima uz ŠKMER-ova natjecanja.
“U Makarsku često dolazio na razna gastro događanja; od prvih Bisera mora koji su bili u ovom gradu, a kasnije na Grand Gourmet i IKKER. U ŠKMER-u sam od početka, to je moj matični kuharski savez, a suradnja koju sam počeo s Mirom Bogdanovićem nastavila se uspješno s bračnim parom Bremec i suradnicima. Moj dolazak je i prilika da se intenzivira zajednički rad u ŠKMER-ovoj Kuharskoj Akademiji u Splitu kroz radionice i master classove” – dodao je Hadžić koji vođenje kuhinje Miramare preuzima od svibnja, a s njim u timu bit će i supruga Zehra, također vrhunska kuharica.

ŠKMER/Gastrobajter

Scroll to Top