HOTEL MIRAMARE: Sljubljivanje jela i vina za sudionike manifestacije Makarska Gourmet Expo

20. rujna, hotel Miramare, Makarska

Za predstavnike ugostiteljskih objekata sudionika prvog Makarska Gourmet ExpoaKuharska Akademija Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija upriličiti će edukacijski program na temu sljubljivanje jela i vina. Prezentacija i degustacija će se održati dan prije subotnje gastro izložbe, za kulinarski dio zadužen je tim hotela Miramare koji predvodi chef Hamid Hadžić, a na “tekuća pitanja” kroz čaše i priče odgovore o sljubljivanju sa spizom će nam dati vinski znalci i distributeri Viking line. Voditelji te tvrtke Rade Maršić i Igor Sušak pokrenuli su posao s vinima prije nekoliko godina kako bi pomogli prijateljima i rodbini da budu što bolje prepoznati u vinskom svijetu, a danas su izrasli u distributere vinskih kuća koje osvajaju svjetske medalje.

“Kasnije se to upoznavanje i zbližavanje s vinima pretvorilo u ljubav prema istima da bi danas imali u svojoj ponudi preko stotinjak različitih etiketa i dvadesetak jako dobro rangiranih vinara od kojih su neki vlasnici i najvećih mogućih priznanja s prestižnih svjetskih  manifestacija Decanter i International Wine Challenge, kao i s raznih domaćih vinskih događanja i natjecanja. Danas funkcioniramo isključivo na način da manje vinare, one koji kako bi uspjeli daju sve od sebe, nude najbolji mogući proizvod i trude se biti konkurentni cijenama velikim proizvođačima. Približavamo njihova vina i spajamo ih s s vlasnicima objekata kojima je stalo do imidža, originalnosti i kvalitete svoje ponude. Naša se priča temelji na prijateljstvu i dobrom odnosu s vinarima i s ugostiteljima” – istaknuo je dvojac iz Viking Linea.

Na degustaciji imat ćemo prilike kušati i upariti s jelima crljenak Kraljevskih vinograda (Zadar, Punta Skala), pošip Merga Victa s Korčulanskog vinogorja proizvođača Black Island WineryBolfanov traminac iz Međimurja, a poseban naglasak bit će na u svijetu nagrađenoj Cossetto Prima Luce malvaziji, OPG-a Andrea Cossetta iz Višnjana u Istri.

“Malvazija Prima Luce je osvojila zlato (95 bodova) na Decanteru (najprestižnijem natjecanju u Londonu) 2018. godine što je ogroman uspjeh, a dodajmo, bila je najviše rangirana malvazija iz 2017 god.. Na International Wine Challengeu 2018. godine je osvojila 95 bodova na te je proglašena najboljim bijelim svježim vinom iz Republike Hrvatske, te je svrstana među Top 5 takvih svjetskih vina” – poručili su iz Viking Linea.

BROŠURE ZA DOWNLOAD:

Bolfan vina

KRALJEVSKI VINOGRADI-HR

Kraljenski vinogradi – crna vina

Scroll to Top