IKKER 2020 dio je priče kojom se Makarska potvrđuje kao jedna od vodećih turističkih destinacija Hrvatske

Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija 18. i 19. veljače u makarskom hotelu Miramare organiziraju Interregionalni kup kuhara europskih regija – IKKER 2020. Radi se o manifestaciji koja se po šesti put održava uz podršku Grada Makarske, hotela Miramare i Biokovo te Grupacije Pivac, a objedinjuje natjecanja u kuhanju deset vrhunskih kuhara iz Crne Gore, Hrvatske, Rumunjske i Sjeverne Makedonije koji su lani pobijedili na međunarodnim natjecanjima te prezentacije ŠKMER-ovih partnera. Planirane su i dvije tematske večere – jedna riblja kojom će se predstaviti asortiman “Sve iz mora” tvrtke Centaurus, vlasnika lanca Gastro ribarnice Brač, te druga na temu mesnih delicija s lokalnim recepturama i proizvodima Grupacije Pivac.

Dodajmo, profesionalni kuhari u Makarskoj se bore za titulu “najboljeg interregionalnog kuhara” pred međunarodnim ocjenjivačkim žirijem, a osim u pripremi jela, u sklopu natjecanja odgovarat će na pitanja pred medijskim žirijem kako bi u 15 minuta predstavili sebe, recepte jela koja pripremaju i objekte u kojima rade. Natjecanje u kuhanju u aparthotelu Miramare je otvoreno za javnost, a i uvertira za predstojeću turističku sezonu u Makarskoj za koju je gradska Turistička zajednica pripremila i ove godine niz događanja, od kojih neka imaju i međunarodni karakter.

 Uz IKKER, kao vrhunsku gastro manifestaciju gdje se planira predstaviti i autohtone makarske recepte, imat ćemo niz događanja koje pripremamo. Već treću godinu zaredom organizirao veliki Uskršnji doručak na Rivi za naše ljude i goste grada. Na ljeto ide i treći festival craft piva, tu je ponovo Šumoteka – čitaonica na otvorenom za zaljubljenike u knjigu i prirodu koju organiziramo s Gradskom knjižnicom. Imat ćemo kino na otvorenom s najnovijom i zanimljivom produkcijom. Od događanja svakako treba izdvojiti i 13. MaFest – makarski festival stripa koji je jedinstven u Hrvatskoj i održava se krajem svibnja, a zbog međunarodnog jazz festivala naši švedski i norveški gosti bukiraju smještaj upravo za taj period” – istaknula je Novak Srzić, direktorica turističke zajednice grada Makarske.

 

Scroll to Top