JUNIOR CHEF: Zaboravljene dječje radosti

subota 17-20 h, 6 .svibnja 2023., ŠKMER Akademija, Split

Tradicionalni i omiljeni zalogaji kojima su nas znale iznenaditi i bake, tema su ove radionice za djecu i mlade od 10 do 18 godina. S našom profi slastičarkom pripremat će se prženice, slatka salama sa želeom, jabuke u šlafroku i puding od kruha.

Dakle, poprilično jednostavne zalogaje koji odraslima vraćaju okuse djetinjstva, Junior Chefovi će svojim ukućanima nakon radionice moći sami pripremiti i iza sebe ostaviti čistu kuhinju.

Dodajmo, prženice, odnosno pohani kruh, na trpezama je od starih Rimljana. U Brazilu i Portugalu se služe pod nazivom rabanadas za blagdanska jutra, kod Danaca se zovu Arme Riddere (siromašni vitezovi). U Indiji se prodaju kao street food delicija Bombay toast.

Jabuke u šlafroku, pak, starinski je recept koji je dobio po njemačkoj riječi schlafrock što znači kućni ogrtač. Jabuke se najprije gule i režu, a zatim se ubace u smjesu u kojoj se ispeku kao da su u ogrtaču.

CIJENA: 20 eura (150,69 kn) po polazniku

INFORMACIJE I PRIJAVE: 319 89 61, @skmer.hr ili na linku:

JUNIOR CHEF:

Kuharske radionice Junior Chef

Scroll to Top