Kako su Viking Line i ekipa Hamida Hadžića uvezali vina i jela u Makarskoj

20. rujna, aparthotel Miramare, Makarska

Na prošlotjednoj edukaciji sparivanja vina iz ponude agilnih splitskih distributera vina Viking Line i jela koja je pripremio tim aparthotela Miramare u Makarskoj, imali smo prilike kušati iznimne kombinacije s namirnicama koje su osigurali ŠKMER-ovi partneri. Za predjelo tim chefa kuhinje Hamida Hadžića složio je tanjure volovana punjenih humusom i guacamoleom te začinjenih himalajskom i crvenom solju, a sve iz ponude koprivničke tvrtke Sana delikatese. Na istom tanjuru posluženi su dimljena palamida i pršut tune splitskog Centaurusa, naših stalnih partnera koji se brinu kako bi na prezentacijama uvijek imali svježu ribu i vrhunske proizvode mora.

Uz prvi slijed kušao se pošip Merga Victa s Korčulanskog vinogorja proizvođača Black Island Winery. Toplo predjelo spareno je s u svijetu nagrađenom Cossetto Prima Luce malvazijom, a radilo se o spring rolicama s povrćem, inćunima u tempuri, oslićem na pariški s kremom vlasca, češnjaka i ružmarina te slatko kiselim umakom. Za glavno jelo tim Miramarea je pripremio ramstek od vrata, jednog od prime proizvoda Grupe Pivac, sa šurlicama tvrtke Lareto u umaku od tartufa, maslina i cherry rajčica uz koje je Rade Maršić iz Viking Linea poslužio crljenak Kraljevskih vinograda (Zadar, Punta Skala). Za desert kušao se Bolfanov traminac iz ekološkog i biodinamičkg uzgoja uz izvanredan Laretov čokoladni mousse.

Scroll to Top