KOTÁNYI RECEPT: Juha od špinata s hrskvim slanutkom

Pred vama je recept našeg partnera, tvrtke Kotányi, jednog od najvećih svjetskih proizvođača začina. U samo 30 do 35 minuta, pripremite laganu, ali bogatu juhu koja savršeno spaja kremasti špinat i hrskavi, pečeni slanutak. Ovaj recept ne samo da je ukusan, već i jednostavan za pripremu, a hrskavi slanutak možete uživati i kao samostalnu slanu grickalicu. Isprobajte!

Sastojci 4 porcije:

Za juhu:

400 g smrznutog špinata

200 g krumpira

1 l povrtnog temeljca

80 g luka

1 žličica bijelog balzamičnog temeljca

1 prstohvat Papar šareni u zrnu

1 prstohvat Himalajska sol 

2 režnja češnjaka

1 prstohvat Muškatni oraščić mljeveni

Maslinovo ulje

Za slanutak:

1 limenka prethodno kuhanog slanutka (ocijeđene težine 250 g)

3 žlice maslinovog ulja

1 žličica Himalajska sol

1 prstohvat Češnjak pikantni

Priprema:

Odmrznuti špinat snažno iscijedite. Krumpir ogulite i narežite na kockice veličine 1 cm.

Zagrijte povrtni temeljac i u njemu kuhajte krumpir oko 15 minuta.

U međuvremenu narežite luk na kockice. Ogulite i protisnite češnjak. U tavi zagrijte malo maslinovog ulja i prodinstajte luk. Dodajte ocijeđeni špinat i češnjak. Začinite solju, paprom i prstohvatom mljevenog muškatnog oraščića. Čim krumpir omekša, mikserom ga izmiksajte sa špinatom dok ne postane kremast. Ponovno začinite solju, paprom i s malo bijelog balzamičnog octa.

Hrskavi slanutak savršen je dodatak. Zagrijte pećnicu na 200°C, a pleh obložite papirom za pečenje. Slanutak ocijedite u cjedilu, temeljito isperite i zatim osušite papirnatim ručnicima.

 

Scroll to Top