LARETO FOOD NA BISERU MORA 2019: Rižoti, pizze i tjestenine u bojama Italije i Hrvatske

11.travnja, 12-16-h, Svpetvrs hoteli, Supetar – Brač

Naš novi partner Lareto Food dolazi nam na Biser mora sa svoja tri reprezentativca, a to su pizza akrobat Saverio Ciampi kojeg smo opjevali u newsletteru prošli tjedan (link https://www.skmer.hr/arhiva-novosti/saverio-ciampi-svjetski-prvak-u-izradi-pizza-na-biseru-mora-2019), renomirani talijanski chef Gregorio Mannucci i hrvatski kuharski prvak Mario Čepek.

U Laretovom asortimanu, osim svježih i proizvoda tartufa pod vlastitim brendom “Lareto tartufi”, je i paleta proizvoda iz konzerviranog programa, maslinovih ulja i maslina, raznolik izbor talijanskih sireva, brašna, riže te vrhunske tjestenine iz Gragnana. Lareto food nude i proizvode Robo asortimana (recimo, artičoke punjene namazom od tune, kapara i inćuna, napuljske friarielli- vrhove mladih brokula i mnogo toga drugog iz mediteranskih receptura), koji se ne mogu kupiti nigdje na policama u Italiji ili drugim zemljama niti po nabavnim centrima, gastro distribucijama, već samo preko njih. Da sumiramo, Lareto grupa osnovana 2014. godine je kao food servis kvalitetnih proizvoda za kuhinju koje predstavljaju uz vrhunske chefove na atraktivnim prezentacijama i cooking showovima, pa, osim spomenutog trojca koji će gostovati na Biseru mora 2019, u njihovom timu su Priska Thuring, Raul Lajtman i Dragan Grbić.

Mario Čepek u suradnji s Laretom u četvrtak u podne (11. travnja) na Biseru mora u Supetru provesti na zanimljivi način kroz svijet rižota, a dva sata nakon njega u restoran Adria Svpetrvs hotela master class o tjesteninama iz Gragnana održat će Gregorio Mannucci.

Čepek je pet godina radio i u Njemačkoj gdje je spoznao da kvalitetne namirnice, precizno kuhanje, brzina i timski rad neophodne su da se ima zadovoljnog gosta i solidnu zaradu, a po povratku u Hrvatsku se zaposlio kao šef kuhinje zagrebačkog restorana Babylon. U međuvremenu postao je član hrvatskog kuharskog nacionalnog tima, te domaću kuhinju predstavljao u Poljskoj, Japanu i New Yorku. Nakon toga bio je i sous chef u hotelu Falkensteiner u Boriku, pa gastro manager za hotel, restoran i bar na Šipanu, osnovao svoju tvrtku Oblizeki, postao konzultant i još mnogo toga.

“Većinu vremena u životu provodimo na poslu i zato je moj savjet: radite samo ono što jako volite! Mene je odmalena zanimalo kuhanje, čak sam se igrao loncima i kuhačama pored bake koja je kuhala i sve mi strpljivo objašnjavala. Kuhanje je umijeće koje se oslanja na talent, ali najvažniji su ipak upornost i trud. Važne su dakako i dobre škole. Ugostiteljsko-turističku školu završio sam u Zagrebu. Iz tog perioda važan je mentor Vladimir Katanac iz hotela Palace koji me naučio kuharskim osnovama i slao na državna natjecanja. Stoga ne čudi da sam samo s 20 godina započeo raditi kao šef kuhinje u restoranu Horok. Zapravo od samih početaka svoje karijere radim na dvije tračnice: usavršavam vlastito kuhanje, ali i intenzivno razmišljam o organizaciji rada u kuhinji jer ona uvjetuje cjelokupnu kvalitetu” – istaknuo je Čepek.

Firentinac Gregorio Mannucci, nakon godina putovanja i stjecanja iskustva u vrhunskim restoranima diljem Europe, prije šest godina stigao je u Hrvatsku koja mu je postala novi dom. Vladao je kuhinjama zagrebačkih restoranima Apetit City i Bistro Apetit, te bio chef u opatijskoj Bevandi. Za sebe violi reći da ga određuje duboka povezanost tradicijom kuhinje njegove zemlje, strast prema lovu i ’slabost’ prema iznutricama, posebice jetricama. Toskanske korijene u autorskoj interpretaciji prenosi u sva svoja jela, a znanje i vještine bez zadrške prenosi kolegama na brojnim radionicama i predavanjima. Dugogodišnji je stručni suradnik Lareto grupe, te je traženi konzultant za brojne restorane u Hrvatskoj i inozemstvu. Surađivao je s međunarodnim chefovima poput Ane Roš i Lorenza Coga, a dio je i StoryGourmet tima chefova koji stvaraju sadržaj tog luksuznog gastro magazina u Hrvatskoj. Svojim talijanskim temperamentom u svoj posao unosi puno emocija, strasti i dašak punka.

ŠKMER/Gastrobajter

 

Scroll to Top