MAKARSKA GOURMET EXPO 2019: Restoran Kamena – obiteljska gastro priča od namirnica zabiokovlja do morskih jela iz ribarske tradicije Tučepa

21. rujna 2019.,Trg 156. brigade, Makarska

Tučepski restoran Kamena predstavit će nam se na Makarska Gourmet Expou s gastronomskom pričom koja objedinjuje starinsko i moderno, namirnice biokovskog zaleđa i jela ribarske tradicije svoga kraja. Mjesto je na šetnici u Tučepima i par metara od mora koje je 1990. godine otvorio Ivan Vlade Visković, ugostitelj starog kova. Danas Kamenu vodi sin Josip, koji je ujedno i chef kuhinje, a na jelovniku možete pronaći od girica, do raznih drugih morskih delicija, od mesnih specijaliteta sa žara, do domaćih dnevnih jela, pa i odležanih Black Angus steakova.

Posjetiteljima Makarska Gourmet Expoa ponudit će za predjelo riblju platu kakvu služe za catering, a tu će osim tune, gofa i druge ribe, biti riblji namazi, kanapei, rolade s domaćom blitvom. Za glavnu jelo ekipa Kamene iznijeti će tučepski ribarski brujet, a za desert panacottu u umaku od suhih smokava, bajama i prošeka.

Dodajmo, Kamena u bogatoj vinskoj ponudi nudi vrsni merlot i zlataricu koje Viskovići sami prave od grožđa iz mjesta Otrića u Vrgorskom polju.

Scroll to Top