Mediterranean Culinary Arts by Alain Ducasse u siječnju

Početkom iduće godine ponovo u ŠKMER Kuharskoj Akademiju gostuju predvači najprestižnije francuske škola kuhanja Alaina Ducassea, jednog od najvećih svjetskih chefova današnjice i kulinarskih inovatora. Dodajmo, pod imenom Alaina Ducassea posluju 34 restorana na tri kontinenta i u 7 zemalja, a objekti su mu ovjenčani s preko 20 Michelinovih zvjezdica . U okviru Mediterrranean Culinary Artsa (MCA) organiziramo tri različita Master Classa podijeljena u po dva modula pod vodstvom senior predavača, inače chefova njegovih najboljih restorana te edukuatora iz triju Ducasse kuharskih akademija sa sjedištem u Francuskoj.

EDUKACIJE U ŠKMER-u:

Master Class: Prirodnost uz Alain Ducassea (Naturalité concept )
26.- 29. siječnja 2021.

Modul 1: Novi kulinarski trendovi – lagana prehrana, novi sastojci
Veća upotreba povrća i namirnica ciljano usmjerena ka zdravsteno izbalansiranoj prehrani.
Sadržaj modula:
– kreiranje jela i menija za korisnike sa zdravim režimima prehrane uz praćenje suvremenih trendova (fleksitarijanska prehrana, vegetarijanska i gluten free jela)
– usavršavanje jela s izbalansiranim omjerom zdravih namirnica u kombinacijama po Haute Cusine standardima
– korištenje različitih žitarica i brašna bez glutena, tzv. “superfood” namirnica i nutraceutika
– smanjena količina proizvoda životinjskog podrijetla: manje količine, a veća kvaliteta
– smanjenje količine soli, šećera i masnoća u jelima

Modul 2: Trojstvo riba, povrća i žitarica
Otkrivanje izvornih okusa namirnica
Sadržaj modula:
– usavršavanje tehnika i specifičnosti načina pripreme prema konceptu naturalité (naturalness, prirodnost) kuhinje Ducasse restorana s 3 Michelinove zvjezdice
– prilagodba sezonskih recepata i načina začinjavanja, kroz uporabu plodova mora, povrća i žitarica kako bi se prenijeli i posve izrazili originalni okusi
– primjenjivanje komplementarnih metoda suvremenom kuhanju kao što su lakto-fermentacija, korištenje domaćih dimljenih proizvoda, “green egg” ili mekinja, ekstrakcije sokova, kuhanje na pari ili na niskim temperaturama i dr…

Cijena Master Classa u trajanju od 32 sata iznosi 15.000 kn.
*članovi ŠKMER-a ostvaruju članski popust

Master Class: GURMAN STREET FOOD 
16.- 19. veljače 2021.
Modul 1: Najbolje od internacionalnih jela Street Fooda
Inovativnost i stručnost primjenjena u službi sadašnjih trendova u pripremi “hrane ulice”
Sadržaj modula:
–  međunarodni Street Food trendovi i klasični recepti
– inovativni recepti za burgere, sendviče, salate, juhe, paste za van, tartove, manje porcije toplih jela
– usavršavanje svježih i pred pripremljenih proizvoda
– organizacijske metode i tehnike za optimiziranje produktivnosti i uspješnosti poslovanja

Modul 2: Novi trendovi koji uključuju zdravu i ležernu Street Food hranu
Organizacija, proizvodnja i ponovno zagrijavanje velike količine hrane
Sadržaj modula:
– ponuda Street Food-a inspirirana zdravljem i zdravim namirnicama
– trendovski i zdravi recepti; salad bar, tzv. “Buddha bowl”, male porcije toplih vegeterijanskih jela, juha, smoothies, paste za van, sendviči
– korištenje žitarica i gluten free brašna, tzv. “super food” namirnica i zdravih dodataka prehrani

Cijena Master Classa u trajanju od 32 sata iznosi 15.000 kn.
*članovi ŠKMER-a ostvaruju članski popust

Slastičarski Master Class: FRANCUSKI TEA-TIME uz pariški ECOLE DUCASSE
23.- 26. ožujka 2021.

Modul 1: Francuski tea-time / Moderni tartovi i deserti
Za elegantno i ukusno poslijepodne
Sadržaj modula:
– kreiranje cjelokupne ponude modernog asortimana Tea-timea
– moderne male torte, petit-foursi, tartovi i kolači s voćnim ili čokoladnim dekoracijama
– vrhunske slastičarske tehnike za kreiranje ukusnih i primamljivih deserata

Modul 2: Moderni tartovi i deserti
Tradicionalne i moderne kreacije u službi poslovnog uspjeha
Sadržaj modula:
– temelji Haute Level slastičarstva i primjena novih tehnika rada
– primjena novih tehnika dekoriranja i trendove u dizajniranju kolača
– najukusniji suvremeni recepte za deserte i tartove za atraktivnu ponudu i uspješno poslovanje

Cijena Master Classa u trajanju od 32 sata iznosi 15.000 kn.
*članovi ŠKMER-a ostvaruju članski popust

Polaznici po završetku dobivaju ECOLE DUCASSE Diplome za sudjelovanje za polaznike edukaciji, te Master Class recepte na engleskom jeziku
Edukacije se održavaju na engleskom jeziku, a namijenjene su onima koji koji žele nadogradit znanja suvremenim konceptima načinima pripreme, odabira i kombiniranja namirnica te organizacije rada po Haute Level standardu.

DUCASSE ACADEMY KONCEPT:
Kroz posvećenost izgradnji nove generacije vrhunskih kulinarskih i slastičarskih šefova, Ecole Ducasee želi dobrodošlicu polaznicima sa svih strana svijeta i različitih predznanja. Polaznicima se omogućuju da uz vrhunske edukatore/šefove kuhinja vodećih Alain Ducasse restorana, otkriju revolucionarne “hands on” tehnike treninga, kao i da se pridruže zajedničkoj stručnoj mreži koja omogućava razmjenu i nadogradnju dobivenih znanja za rad u vrhunskim objektima; od restorana, pa do onih u hotelskoj industriji. “Svaki tanjur nosi svoju priču, a iza njega središnja je figura kuhar. Usidrena u terroiru, kuhinja Alaina Ducassea vibrira u ritmu svog vremena, okuplja tradiciju i modernost, velika očekivanja i poštivanje namirnica.”

Scroll to Top