MEDITERRANEAN CULINARY ARTS: Jednodnevne radionice mediteranske Haute Cuisine u Zagrebu i Dugoj Resi

14-17 h, 16. siječanj 2020., Restoran DP, Donji Zvečaj 41, Duga Resa 
11-14 h, 17. siječanj 2020., Kitchen Studio Enzita, Avenija Dubrovnik 15 (Zagrebački Velesajam – paviljon 14 a), Zagreb 

Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija idućeg tjedna održati će jednodnevne edukacije u Restoranu DP u Donjem Zvečaju, Duga Resa te Kitchen Studiju Enzita u Zagrebu. Ukratko, radi se o dijelu MEDITERRANEAN CULINARY ARTS programa koji objedinjuje teoretska i praktična znanja aktualnih kulinarskih trendova Mediterana s tradicionalnom kuhinjom, a voditi će ga chef Željko Neven Bremec, predsjednik ŠKMER-a. Prilika je to da chefovi, F&B manageri i voditelji ugostiteljskih objekata upoznaju moderne tehnike pripreme mediteranskih jela, kreiranje jelovnika i tematskih menija, umjetnost dekoriranja tanjura (The Art of Plating) utemeljene po Haute Cuisine (“high-level”) standardu, dakle, onom koji objedinjuje preciznu pripremu i besprijekornu prezentaciju.

Mediterranean Culinary Arts program se odvija uz potporu Ministarstvom turizma RH što je edukacije proširilo na besplatne jednodnevne radionice za ugostitelje diljem Hrvatske, kao poseban segment izdvojen iz dvotjednog MCA treninga u ŠKMER Kuharskoj Akademiji koji vode Stevo Karapandža, Hrvoje Zirojević, Željko Neven Bremec, specijalist za bezglutenske jelovnike Martin Grubiša, pastry chefovi Petra Jelenić i Robert Hromalić te gostujući predavači.

Za trosatne radionice u Restoranu DP i Kitchen Studiju Enzita, planirana su atraktivna jela od bijele ribe (savršeni carpaccio, riblji tartar, glavna riblja jela s prilozima i platingom), kao i priprema vrhunskih a la carte morskih rižota s modernima dekoracijama.

TEME I TEHNIKE MCA RADIONICE
Bijela riba
Čišćenje, filetiranje, vađenje kostiju pincetom
Iskorištavanje kostiju – priprema ribljeg temeljca
Iskorištavanje kože – priprema kože kao dekoracije
Iskorištavanje mesa ribe – carpaccio, riblji tartar, glavno jelo
Priprema priloga za jela od ribe
Serviranje pripremljenih jela

Rižoto
Pravilan odabir riže za rižoto
Pravilan postupak izrade rižota/ kako ga napraviti u A la carte restoranu
Korištenje pripremljenog ribljeg temeljca
Serviranje rižota

Na radionicu se mogu prijaviti chefovi, F&B manageri i voditelji ugostiteljskih objekata. Radionica je besplatna, a broj polaznika ograničen.

Prijave na info@skmer.hr i na tel. +385 99 3198 961

Edukaciju podupire

 

Scroll to Top