MEDITERRANEAN CULINARY ARTS BY ALAIN DUCASSE EDUCATION: Kreću prijave za edukacije i treninge prestižne francuske kulinarske škole u ŠKMER-u

(od 3. do 7. veljače 2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split)

Francuska gastronomija, i to ona ovjenčana Michelinovim zvjezdicama, stiže početkom veljače u ŠKMER-ovu Kuharsku Akademiju. Senior predavači Kuharske škole Alaina Ducassea u okviru Mediterrranean Culinary Artsa održati će do sada najprestižnije treninge i edukacije za profesionalne kuhare pod okriljem naše udruge, u sklopu toga donijeti nam program i recepte Alaina Ducassea jednog od najvećih francuskih, ali i svjetskih chefova današnjice, ovjenčanog s čak 20 Michelinovih zvjezdica.

“Tema su predjela i glavna jela, odnosno usvajanje metodologije i recepata korištenih u restoranima s tri zvjezdice “Alain Ducasse au Plaza Athénée” u Parizu, “Le Louis XV – Alain Ducasse à l’Hôtel de Paris ” u Monaku te” Alain Ducasse at The Dorchester”u Londonu. Polaznike će trenirati viši instruktor kuhanja naše Ecole Ducasse” – poručuju iz Pariza.

Pod imenom ovog velikog kuhara danas posluje čak 34 restorana na tri kontinenta i u sedam zemalja – od Pariza do Tokija. Edukacijama se bavi 20 godina, tako da danas Ducasseovi programi provode se u tri škole u Francuskoj različitih specijalizacija i područja.

Ducasse ističe kako svaki tanjur mora imati svoju priču “usidrenu u terroiru” , da vibrira u ritmu svog vremena spajajući tradicionalno i moderno, a sve uz “velike ambicije kuhara i poštivanje namirnica”.

U restoranu “Alain Ducasse au Plaza Athénée” čiji će se koncept pripreme jela i način rada obrađivati na Mediterrranean Culinary Arts by Alain Ducasse Education u veljači, ovaj francuski chef izgradio je osobniju kuhinju ili kako je naziva “La cuisine de la naturalité” (Naturalness). Riječ je o novoj interpretaciji suvremene haute cuisine, nadahnute trilogijom “riba-povrće-žitarice”.

U okviru treninga doznati ćemo i koncept “hrane okusa sunca” kakvu je Ducasse u suradnji s chefom Dominique Loryijem uveo u monaški “Le Louis XV Alain Ducasse à l’Hôtel de Paris” te njime zaslužio 3 Michelinove zvijezdice. Naime, radi se o suvremenim jelima utemeljenim na s regionalnim proizvodima, aromama i bojama francuske rivijere te precizno građenim okusima.
Također, doznat ćemo što se i kako radi u “Alain Ducasse at The Dorchester, londonskoj prijestolnici francuske kuhinje nadomak Hyde Parka koja objedinjuje najbolje proizvode Francuske i Velike Britanije u suvremenim jelima.

Prijaviti se na trening Škole kuhanja Ducase možete na mobitel +385 99 319 89 61 ili mailom na: info@skmer.hr.

Scroll to Top