Međunarodni dan volontera 2018.: Naša udruga, članovi i suradnici u društvu dalmatinskih humanitaraca

Na današnjoj 18. dodjeli nagrada uz Međunarodni dan volontera održanoj u hotelu Park, zahvalu je za humanitarni rad dobila udruga, a priznanja naši najaktivniji volonteri. Vitezica kulinarstva Marija Lulić, ujedno i dopredsjednica udruge, te Jure Vojković, nagrađivani barmen, dobili su priznanje za svoj volonterski aktivizam 2018. godine na području grada Splita, kao i škole koje su podržale naše aktivnosti i surađivale sa Šefovima kuhinja mediteranskih i europskih kuhinja, a to su Turističko-ugostiteljsko škola te splitska Gimnazija Vladimir Nazor.

 

Dodjelu nagrada organizirao je Regionalni volonterski centar Udruge „MI“ – Split uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Grad Split. Na svečanoj proslavi sudjelovalo je oko 200 predstavnika civilnog sektora i javnih ustanova s područja Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske te Dubrovačko-neretvanske županije.

“Ove godine smo, iznimno, dodijelili i posthumno priznanje za izniman doprinos razvoju školskog volontiranja profesoru Davoru Belaiću, koji je godinama vodio volontersku skupinu Klub mladih matematičara pri OŠ Sućidar. Zaslužnim volonterima i podupirateljima volonterskog rada dodijeljeno je 100-ak zahvalnica i priznanja. Na proslavi su se dodijelile i tri nagrade za promociju i razvoj volonterstva „Vinka Luković“ – Crkvi sv. Filipa Nerija, Osnovnoj školi „Grohote“ i Udruzi leukemije i limfomi – Split. Nagrada „Vinka Luković“ ustanovljena je 2010. godine u spomen na veliku dubrovačku humanitarku i volonterku koja je živjela i radila u Splitu te svoj život posvetila pomaganju osobama s invaliditetom te starijima i nemoćnima” – istaknuli su iz udruge Mi.

Tom je prigodom Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinski istaknuo da je volonter je čovjek s dodatnom vrijednošću.

 

Scroll to Top