Novi treninzi i edukacije uz nagrađivane proizvode ŠKMER-ovog stateškog partnera QimiQ

ŠKMER je krenuo u pripremu nove sezone treninga i edukacija, a vezano uz to vodstvo udruge se nedavno sastalo s čelnim ljudima austrijske tvrtke QimiQ koja posljednjih godina svojim proizvodima prati Biser mora, Grand Gourmet IKKER, kao i ostale manifestacije. Riječ je obiteljskoj tvrtki iz mjesta Hof kod Salzburga koja prvenstveno proizvodi prirodna i zdrava vrhnja za gastronomiju, a njima su osvajali i svjetske “Food Oscare”. Alma Harašić Bremec i Željko Neven Bremec sastali su se u Austriji vlasnikom QimiQ-a, Rudolfom Haindlom, direktorom marketinga Michaelom Gutternigom te Srećkom Felixom Nemecom, voditeljem QimiQ-a za Hrvatsku.

“Tražeći proizvode koji su posebno razvijeni za profesionalce u kuhinji, baru i pripremi slastica, rješenje smo pronašli u QimiQ bogatom asortimanu. QimiQ kao strateški partner će omogućiti daljni napredak Kuharske akademije kao i bogat program treninga za sve naše članove suradnjom s najboljim europskih chefovima” – rekla je Alma Harašić Bremec, voditeljica ŠKMER-ove Kuharske akademije.

Dodajmo, QimiQ proizvodi se mogu pronaći u 42 zemlje i nas svim kontinentima, a rade se od 99% vrhnja i 1% od goveđe želatine. Njihovu liniju čine QimiQ Classic, QimiQ Classic s okusom vanilije, QimiQ baze za umake, QimiQ Whip proizvodi, te Qiminaise; majoneza sa samo 20% masnoća i to bez jaja. Tu je i QimiQ baza za marinade za mariniranje ribe, mesa, peradi i morskih plodova. Proizvodi im imaju košer i halal certifikate.

dav

QimiQ je patentirani proizvod i tijekom godina je sakupio najvažnije nagrade za hranu, „Food Oskare“, kao na primjer ICD nagradu ili Mercury nagradu. K tome je QimiQ dobio AMA pečat za kvalitetu. Tu nagradu kvalitete dodjeljuje Agrarmarkt Austrije poduzećima za prehrambene proizvode iznimne kvalitete. QimiQ se isporučuje po cijelom svijetu i može se nabaviti na svim kontinentima. Riječ „QimiQ“ je umjetna riječ a nastala spajanjem dviju riječi „Quick Milk“, a značila bi „brzo mlijeko“” – poručuju iz QimiQ-a.

Proizvodi:

https://www.qimiq.hr/proizvodi/pregled/

Mak Jovanović

Scroll to Top