PIZZA@HOME radionica: Deep Dish, Napolitana, zdrave i pizze od kiselog tijesta

četvrtak 17-21 h, 1. prosinca 2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Kako pripremiti pizze u svom domu da okusom, oblikom i mirisom nalikuje najviše onima iz krušne peći, tema je ove radionice za ljubitelje kuhanja četvrtkom.

Iskušat ćemo recepture za Chicago Style (Deep Dish) i klasičnu Napolitanu, kao i za pizze od pirovog i graham brašna.

Po prvi put na ovoj radionici za ljubitelje kuhanja, ispeći ćemo pizze od kiselog tijesta (Sourdough) i zaigrati se s nadjevima kave nismo imali do sada.

Priča o klasičnoj pizzi je priča o Napolitani. Smatra se da je prva pizzerija na svijetu napuljska Antica Pizzeria Port’Alba koja je započela s radom 1738. godine kao štand za prodaju pizze, a 1830. godine pretvorena je u pizzeriju koja postoji i danas.

CHICAGO DEEP DISH PIZZA – posebna je vrsta koja se, prema legendi, počela peći u Pizzeriji Uno Chicagu 1943. godine. Radi se u dubljoj okrugloj posudi te ima dvostruki sloj tijesta, vrlo je izdašna umaka od rajčice, puna je sira i dodataka.

Cijena tečaja je 414 kn (54,95 eur), a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u Kuharskoj akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije svih jela po završetku radionice.

Prijave: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara na linku:

Tečajevi za ljubitelje kuhanja

Scroll to Top