QIMIQ recept: Oreo torta

Pred vama je recept za “najbržu tortu na svijetu“. Ne treba vam mikser, a QimiQ Classic dati će joj kremastiji okus. Sadrži 58% manje masnoće nego tradicionalna vrhnja s 36% masnoće, održavajući puni okus, pa može zamijeniti masne sastojke poput vrhnja, maslaca i ulja, djelomično ili potpuno. QimiQ Classic najbolje je koristiti na sobnoj temperaturi (20°C – 25°C). Ako se koristi ohlađen, samo ga izmutite malo dulje metlicom ili miserom dok ne postane posve gladak.

Recept: OREO TORTA

promjer 26 cm

Sastojci za podlogu:

250 g izmrvljenih oreo keksa

60 g otopljenog maslaca

Sastojci za kremu:

500 g neohlađenog QimiQ Classica

500 g svježeg sira

100 g prirodnog jogurta

140 g šećera

10 g vanilin šećera

1 sok limuna

100 g izmrvljenih oreo keksa

1. Priprema podloge: Izmrvljene kekse dobro promiješati s otopljenim maslacem. Smjesu utisnuti u namašćeni kalup za torte.

2. Priprema kreme: Neohlađeni QimiQ Classic izmiješati u glatku smjesu. Dodati svježi sir te sve dobro sjediniti ponovnim miješanjem. Dodati ostale sastojke koje se također treba dobro umiješati u smjesu.

3. Kremu rasporediti na podlogu te sve hladiti oko 4 sata.

Scroll to Top