Radionica domaćih tjestenina i umaka Karla Fantinija

četvrtak 21. studenog 2019., 17-21 h, ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Želite li naučiti raditi domaće tjestenine i umake, punjenja, kako ih obojati bez umjetnih pripravaka, čekamo vas u četvrtak na jednodnevnoj radionici za ljubitelje kuhanja i mediteranske spize chefa Karla Fantinija (konoba Marjan u splitskom Varošu). Umijesit ćemo tijesto te naučiti oblikovati pappardelle, tagliatelle, raviole, tortellini, farfalle – neke od desetaka vrsta koja smo preuzeli iz talijanske gastronomije. Fantini će pokazati kako se rade i tjestenine za lazanje, koje prema po povijesnim izvorima ne potječu iz Italije kao što se misli, nego iz stare Grčke gdje se od Antike pravilo jelo od nekoliko slojeva tjestenine i punjenja umakom imena laganon. Radit će se u  Kuharskoj Akademiji i starinska istarska tjestenina – pljukanci, omiljeni prilog uz šparoge, gljive, buzare, divljač što se oblikuje isključivo dlanovima.

Fantini će, osim toga, polaznicima pokazati kako se rade crne, zelene, crvene i bijele tjestenine, kao i obilje umaka za njih: šalšu, bolognese, slatki i umake od kozica, sušenih poma, bešamel te tartufatu. Raviole ćemo, pak, puniti svježim sirom, špinatom, kozicama, lukom….a nakon što se slože jela, sve će se poslovično i kušati…..

Cijena tečaja je 300 kuna, a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u Kuharskoj akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije (svih jela po završetku radionice).

Članovi amateri imaju pravo na 3 gratis tečaja po svom odabiru (odabir se vrši pri upisu). Iznos godišnje članarine je 750 kn po osobi.

Prijaviti se možete na: mob. 099 319 89 61, mailom: na info@skmer.hr ili preko formulara na linku

https://www.skmer.hr/tecajevi-za-amatere

 

Scroll to Top