Radionica rižota od vrhunskih odležanih talijanskih riža

četvrtak 17-21 h, 20. veljače 2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Odležane talijanske riže izbor su chefova za najbolje kremaste rižote, a s takvima ćemo imati prilike upoznati se na radionici za ljubitelje kuhanja. Iz asortimana našeg zagrebačkog partnera Lareto, zastupnika prestižnih talijanskih brendova, stižu nam Arborio superfino, Carnaroli superfino i Vialone Nano. Radi se o rižama koje odležavaju u kontroliranim uvjetima (neke i do 7 godina) gdje se točno mjere, vlaga, temperatura i tlak. Pri odležavanju odvija se niz procesa kao što su stabilizacija škroba i promjena strukture zrna. Odležana riža ima bogatiji okus, teže se prekuhava te bolje apsorbira tekućinu i začin.

ARBORIO – SUPERFINO

Karakteristike kvalitetne arborio riže čine veliko zrno koje je pažljivo oguljeno i nježno brušeno, lijepe bijele boje s visokim udjelom škroba i sposobnosti upijanja drugih okusa. Ova iznimno kvalitetna riža dat će vašim jelima dodatnu notu profinjenosti i bogatog okusa te zadovoljiti zahtjevnog kuhara i gosta.

CARNAROLI – SUPERFINO

Carnaroli je sorta riže bijelog dugog zrna, pomalo orašastog okusa i ne pretvrda. Najpoznatija karakteristika Robo riže iz asortimana Lareto je njezina iznimna sposobnost puštanja škroba i stvaranje kremoznosti. Prilikom kuhanja može apsorbirati veću količinu tekućine dok zrna ravnomjerno bubre i ne raskuhavaju se.

VIALONE NANO

Vialone Nano je talijanska sorta riže tipična za ravna rižina polja južnog dijela regije Veneto. Najvažnija karakteristika ove riže je fino sitno zrno, izvrsno upijanje i kraće kuhanje. Zbog većeg udjela škroba uspoređuju je sa sortom carnaroli. Vialone Nano riža sve je popularnija za izradu rižota.

Cijena tečaja je 350 kuna, a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u Kuharskoj akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije (svih jela po završetku radionice). Članovi amateri imaju pravo na 3 gratis tečaja po svom odabiru (odabir se vrši pri upisu). Iznos godišnje članarine je 750 kn po osobi

Prijaviti se možete na broj: 099 319 89 61 ili mailom: info@skmer.hr ili preko formulara na linku https://www.skmer.hr/tecajevi-za-amatere/

Scroll to Top