SELECTA ADRIA: Passion Gourmet u Le Méridien Lav donosi birane sireve Francuske i Italije, mesne asortimane Galicije, Pijemonta i Parme, morske proizvode Kanade i Cipra…

srijeda 12 –18 h, 12. veljače 2020, Le Méridien Lav Split, Grljevačka 2a, Podstrana

Sirevi s bijelim i plavim plijesnima s antičkih putova i obiteljskih gospodarstava Francuske i Italije, govedina Rubia Gallega s malih farmi Galicije, kao i meso prestižne talijanske pasmine Piemontese koje nutritivno ima slične značajke poput bijele ribe, bit će, između ostalog, predstavljeni, na velikoj prezentaciji Passion Gourmet tvrtke Selecta Adria koja će se 12. veljače održati u Le Méridien Lav hotelu u Podstrani.

ŠKMER-ovi zagrebački partner sebi je za misiju odredio najbolje i najkvalitetnije namirnice cijelog svijeta dovesti do vaših kuhinja, a uz to na prezentacijama poput ove uputiti sudionike o najboljoj mogućoj iskoristivosti namirnica, dati im preporuke za načine posluživanja koji se ne kose s kreativnošću kuhara, ukratko prezentirati kako posao uz vrhunske proizvode svijeta učiniti što unosnijim.

U srijedu na pet različitih tematskih otoka (štandova) imat ćemo se prilike kušati i čuti priču o proizvodima od guščje jetre (Foie Grass) francuskog proizvođača Rougié koja svoju gurmansku priču grade od 1875. godine, a kulminirala je 50-ih godina prošlog stoljeća i od tada postala istinski simbol francuske gastronomije te stvorila je čvrste i ekskluzivne veze s vrsnim chefovima cijelog svijeta. Njegovi foie gras i specijaliteti od pačjeg mesa poslužuju se u najprestižnijim lokalim. Na “otoku” suhomesnatih proizvoda imat ćemo priliku upoznati se s vlasnikom i proizvodima podruma Podere Cadassa iz Parme, središta gastronomije Italije, koji ima 200-godišnju tradiciju. Obitelj Bergonzi pažljivo odabrano meso uz isključivo ručnu proizvodnju te poštivanje zakona prirode pretvara u visokokvalitetne suhomesnate proizvode s autentičnim ukusom.

” Na Passion Gourmetu predstavit ćemo kapesante iz Kanade tvrtke Premium Shellfish koji se odmah “šokiraju” na brodu, kao i filet orade s Cipra tvrtke Levantina Fish, te vrhunsko teleće meso iz Nizozemske. Na otoku slastičarstva čeka nas pastry chef Alessandro Rosetti s dugogodišnjom karijerom u vrhunskim hotelima i restoranima ovjenčanima s tri Michelinove zvjezdice. Prezentirat će nam predeserte i deserte s namirnicama prestižnih francuskih marki Valrhona i Ravifruit, te pokazati jednostavne načine pripreme ukusnih i vrhunskih slastica” – kazao je Gorazd Čuk, area manager Selecta Adrie.

Radi bolje organizacije, osigurajte svoje mjesto i potvrdite dolazak s vremenom dolaska na mailove: info@selecta-adria.com. Također, možete pozivnicu koja je u privitku proslijediti kolegama iz sektora.

Za detalnije infromacije možete se obratiti Gorazdu Čuku na mob: 00385 99 293 8061 ili mailom: gorazd.cuk@selecta-adria.com.

Scroll to Top