SELECTA ADRIA: Passion Gourmet u Le Méridien Lavu okupio brojne splitske ugostitelje i chefove

održano 12. veljače 2020., Le Méridien Lav Split

Preko stotinu ugostitelja, chefova te F&B stručnjaka prošlo je prezentaciju Passion Gourmet ŠKMER-ovog zagrebačkog partnera tvrtke Selecta Adria u hotelu Le Méridien Lav prošlog tjedna. Na nekoliko “otoka” moglo se kušati slastice, sireve, morske delicije kao i mesne specijalitete od goveda Rubia Gallega s malih farmi Galicije te talijanske pasmine Piemontese.

“Zahvaljujući dugogodišnjoj poslovnoj vezi i povjerenju, tvrtka Selecta Adria ima mogućnost ekskluzivno distribuirati autentičnu Rubia Gallega govedinu tvrtke Carnicas Lyo. Osim toga, Selecta i Coalvi, talijanski konzorcij za zaštitu Piemontese pasmine, zajedno na domaće tržište dovode i visokokvalitetno meso branda La Piemontese. Coalvi uključuje 1500 uzgoja te 250 klaonica, koji svake godine certificira 20.000 goveda čije meso sinonim je za visoku kvalitetu” – poručili su iz Selecta Adrije.

Na Passion Gourmetu imali smo priliku upoznati i asortiman suhomesnatih proizvoda Podere Cadassa iz Parme, središta gastronomije Italije, iza kojeg stoji 200-godišnja tradicija obitelj Bergonzi. Na prezentaciji posluženo je i 16 sireva različitih proizvođača s bijelim i plavim plijesnima s antičkih puteva i obiteljskih gospodarstava Francuske i Italije.

“Mi trenutno zastupamo devet zemalja Europe i 45 obitelji sirara što je u konačnici oko 400 različitih sireva koje nudimo u našem asortimanu. Izuzetno smo sretni da smo okupili ovakvu publiku na Passion Gourmetu i pokazali asortiman kojeg mogu nuditi u svojim kuhinjama i na pjatima. Ljudi su bili jako zainteresirani jer su u nama prepoznali pouzdanog dobavljača s proizvodima koji su vrlo dobro osmišljeni i velike širine što ne čudi jer i sami vlasnici Selecta Adrije imaju bogato iskustvo kao dobavljači, naime nekad su se bavili uzgojem guski” – istaknuo je Gorazd Čuk, area manager Selecta Adrije.

Između ostalog, na Passion Gourmetu mogli su se kušati foie gras i specijaliteti od pačjeg mesa francuskog proizvođača Rougié, kapesante i premium jastozi iz Kanade tvrtke Premium Shellfish, atlantski losos tvrtke Loch Fyne uzgojen i ručno filetiran na škotskom fjordu. Zanimljivo je da dimljenje ovih lososa odvija se u bačvama gdje je nekad odležavao Single Malt Whiskey.

Više o svemu možete saznati na linku: http://www.selecta-adria.com/

 

 

Scroll to Top