ŠKMER & KOTÁNYI: U Beču dogovorene nove radionionice i edukacije u našoj Kuharskoj Akademiji za predstojeću godinu

Kotányi, veliki svjetski proizvođač začina s tradicijom od 1881. godine, prošlog je tjedna okupio u svom bečkom sjedištu uradnike iz regije, a među njima i vodstvo naše udruge Almu Harašić Bremec i Željka Nevena Bremeca, kao višegodišnje partnere. Održan je strateški sastanak s čelnicima Kotányija,  a u tri dana boravka ŠKMER-ovci u kompleksu veličine Poljudskog stadiona posjetili su pogone, laboratorije, kuhinje gdje se miješaju začini te sudjelovali u osmišljavanju  mješavina za domaće tržište.

“Sudjelovali smo na radionicama sortiranja mješavina i kreiranja novih, te najavljujemo niz novih radionica i edukacije o začinima, te posebne Kotanyi programe u ŠKMER Kuharskoj Akademiji u 2020. godini u dogovoru s generalnim menadžerom i direktorom marketinga te Lidijom Drobac, voditeljicom Kotányi Hrvatska. To je obiteljska tvrtka koju danas vodi Ervin Kotányi, četvrta generacija obitelji,  jedan su od najvećih svjetskih proizvođača začina. Radi se o tradiciji proizvodnje vrhunskih začina koja je započela prije skoro 140 godina u Mađarskoj, odakle i danas uzimaju najkvalitetniju crvenu papriku koja se ručno bere i besprijekorne je kvalitete, te upravo ona koju smo vidjeli da im je stigla u pogone, pokazalo se mjerenjima da uvelike nadvisuje tražene vrijednosti po uvriježenim standardima vrhunske kakvoće” – kazala je Alma Harašić Bremec, voditeljica ŠKMER Kuharske Akademije.

Scroll to Top