ŠKMER-ov predsjednik na svjetskom okupljanju vodećih kuhara u Meksiku

Na međunarodnom kulinarskom kongresu “Cumbre Mundial de Líderes Culinarios” koji će se održati u gradu Torreon u Meksiku od 25. do 29. rujna 2019. godine gostuje i predsjednik ŠKMER-a Željko Neven Bremec.

Održat će javni master class s ciljem promoviranja hrvatske gastronomije, a u dogovoru s TZG Supetar i Gradom Supetrom spremit će tom prigodom jedno od jela kojim se promovira Biser mora, kao najveće hrvatsko međunarodno kulinarsko natjecanje, te supetarski projekt Otočke kuhinje kojima ima za cilj vraćanje jednostavnih, starih i tradicionalnih otočkih jela na stolove domaćih restorana.. https://bestofbrac.com/hr/brac-kultura/otocka-kuhinja/

Dodajmo, uz jela bit će poslužena vina Bročko rič renomirane vinarije Senjković.

Osim toga, Bremec će sudjelovati kao jedan od šest chefova na okruglim stolovima s temama kao što su motiviranje studenata i mladih kuhara da se razvijaju u kulinarskom svijetu i dolaze na natjecanja, kao i o razlikama između moderne i tradicionalne kuhinje te njezine održivosti. Bremec je pozvan u Meksiko i u svojstvu člana organizacijskog odbora međunarodnog kulinarskog natjecanja koje će se 2020. godine održati u gradu Torreon.

Scroll to Top