SVJETSKI DAN HUMMUSA U ŠKMEROVOJ KUHARSKOJ AKADEMIJI UZ SANINE NAMAZE OD SLANUTKA

Hummus, jedna od najpoznatijih namirnica Bliskog istoka, Mediterana i sjeverne Afrike, slavit će se diljem svijeta 13. svibnja, pa tako i u našoj Kuharskoj Akademiji prigodnom radionicom izrade jela uz s tim namazom od slanutka za profesionalne kuhare, tvrtke partnere i suradnike iz HoReCa sektora. Hummus neizostavan je u gastronomiji Egipta, Turske, Sirije, Libanona, Grke i Izraela, a sve je više obožavan i u zapadnom svijetu, pa ne čudi da Svjetski dan hummusa od 2012. godine u svibnja obilježavaju milijuni ljubitelja ovog drevnog specijaliteta u 40-ak zemalja svijeta. Naši partneri iz koprivničke tvrtke SANA delikatese odlučili su ga približiti domaćem tržištu, a mi članovima naše udruge i suradnicima, kao jedan od ključnih proizvoda njihovog bogatog asortimana kojim nastoje pokazati kako zdrava hrana može biti itekako ukusna.

Sana hummus nudi se u pet varijanti: classic, sa zrnima slanutka, s čilijem, zelenom paprikom i bučinim sjemenkama. Kao što smo već pisali, lani je osvojio titulu Odabranog proizvoda godine Hrvatske na temelju ocjene potrošača. Nosi vegan, gluten-free, halal i kosher certifikate, ima nizak glikemički indeks, bez kolesterola je, a pored svega navedenog i zaokružen vrhunski okus.

U ŠKMER-ovoj Akademiji pripremati će se niz jela s ovim izuzetno hranjivim namazom koji ne sadrži hidrogenirane biljne masti te ima optimalan omjer bjelančevina, ugljikohidrata i zdravih biljnih masnoća.

ŠKMER/Gastrobajter

Scroll to Top