Turska avantura na International Istanbul Gastronomy Festivalu je prošla izuzetno uspješno!

Na natjecanju International  Istanbul Gastronomy Festival koje se održalo od 12.02. do 15.02.2014. , naši kuhari SKMER- ovci su još jednom pokazali svoju veličinu u gastronomskom smislu. Ove godine, „pojačani“ za kolege iz Banjaluke, svaki u svojoj disciplini, savršeno su se nadopunjavali, a timskim radom i znanjem činili su idealan spoj za osvajanje zavidnog broja medalja.

Carević s nagradama

Josip Carević, Hrvatska,  se natjecao u disciplinama „Moderna kuhinja“, „Glavno jelo – riba“, i „Valentinovo jelo“,  te u sve tri osvojio srebrne medalje.

Dragan Šljivić,  Banjaluka,  je majstorski odradio „Live carving“ za koji je osvojio broncu, „Glavno Jelo –  janjetina“ osvojena je srebrna medalja, „Glavno jelo – riba“ osvojena brončana medalja, te „Desert“  osvojena brončana medalja.

Bojan Dragić, Banjaluka, osvojio je tri brončane medalje i to u kategorijama „Live carving“, „Glavno jelo – Riba“ i „Glavno jelo – Janjetina“.

Nemanja Nenadić, Banjaluka, osvojio je broncu u kategorijama „Glavno jelo – Janjetina“ i „Glavno jelo – Riba“.

Osim u pojedinačnim disciplinama, Josip Carević natjecao se  u i nacionalnom timu te osvojio i Grand prix.

Također, u Istanbulu je bio prisutan i naš renomirani kuhar, Željko Neven Bremec, koji je imao nezavidnu ulogu stručnog žiria. Pored toliko kulinarskih virtuoza, zadatak mu nije bio nimalo lagan!

Momci, svaka Vam čast, samo tako nastavite!

Carević i BremecDanijela i tri mušketiraBanjalučani

Scroll to Top