TZG Supetar dodijelio priznanja Miru Bogdanoviću i ŠKMER-u, a uskoro Biseru mora uručit će se nacionalna nagrada Simply the Best za gastronomiju

Na proslavi 25. godišnjice osnutka Turistička zajednica grada Supetra zaslužnim pojedincima, ustanovama i udrugama prošli su tjedan uručene zahvalnice za doprinos u radu i razvoju ove turističke zajednice, kao i povelje počasnih članova. U biranom društvu zahvalnicu je zaslužila i naša udruga Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), dok je osnivač Miro Bogdanović posthumno imenovan počasnim članom TZG Supetra. Povelju u njegovo ime primili su supruga Astrid i sin Marko. Tom prigodom na svečanoj proslavi u Waterman forumu Svpetrvs hotela u Supetru okupili su se brojni turistički djelatnici Brača, a među njima direktori hotela i menadžeri hotelskih kompleksa te direktori turističkih zajednica bračkih općina.

Tijekom svečanosti Ivan Cvitanić, direktor TZ grada Supetra, istaknuo je kako su od osnutka 7. listopada 1994. godine bili pokretač razvoja turističke ponude, imidža grada te gospodarskoga razvoja otoka. Prvotni slogan ‘Supetar je super“, pa do današnjeg ‘Otključaj doživljaj’, brojni projekti, posebice nagrađivani ‘OTOČKA KUHINJA Supetar’, praćenje trendova i turističkih pokazatelja, Supetar su prometnuli u jednu od svjetski poželjnih turističkih destinacija koja svoju ponudu ne temelji samo na “suncu i moru”, nego i na brojnim drugim sadržajima.

“U 25 godina postojanja TZG Supetar grad je posjetilo milijun i pol registriranih gostiju, a brojka od lani je 80 tisuća gostiju. Supetar, Splitska, Mirca i Škrip, kao i cijeli otok Brač su jedinstvena cjelina, destinacije u kojima svaki turist može uživati u otočkoj gastronomiji, događanjima, izletima i mnogim drugim pričama ” – poručio je Cvitanić.

I manifestacija Biser mora koju ŠKMER poslovično organizira početkom turističke sezone u Supetru, dobitnik je nacionalne godišnje nagrade Simply the Best u kategoriji gastronomija. Ovu nagradu za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije, tradicionalno dodjeljuju UHPA- Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.
Nagrada ŠKMER-u će biti uručena u 14.studenog na prigodnoj svečanosti u okviru 21. poslovno turističke burze koja će se održati u hotelu Labinec u Gradacu.

Scroll to Top