WORLD CONGRESS OF CULINARY TRADITIONS: Željko Neven Bremec predstavio hrvatske svadbene običaje u Rumunjskoj

Veliki kongres kulinarskih tradicija okupio je renomirane kuhare cijelog svijeta u gradu Sibiu koji nosi titulu Regional Gastronomy Capital of Europe 2019..

Drugog dana manifestacije Željko Neven Bremec, predsjednik ŠKMER-a, predstavio je hrvatske svadbene običaje i jela na cooking showu, a istog dana mogla su se kušati svečarska jela Azerbejdžana, Alžira, Australije, Meksika, Nizozemske, Ukrajine, Tunisa, Butana i niz rumunjskih regija. Bremec je poslužio tuna paštetu i slane inćune s ljutikom, goveđu juhu s domaćim rezancima i mrkvom, teleći rižot, hobotnicu ispod peke s krumpirima, kapulom, češnjakom i cherry rajčicama te mandulat s jagodama kao desert. Posjetitelji su učas razgrabili hrvatske svadbene delicije, a uspostavljene su i nove suradnje na gastronomskim projektima s drugim državama.

Dodajmo, na World Congress of Culinary Traditions prepliću se predavanja, predstavlja se tradicionalna rumunjska hrana i plesovi. U nedjelju prilikom otvaranja upriličen je i Laser Light Showe na starim zgradama, a održati će se natjecanja inozemnih kuhara u pripremi rumunjskih jela, kao i niz master classova vrhusnkih svjetskih chefova.

Scroll to Top