CHOCOLATE AND CONFECTIONERY – četverodnevni program renomirane francuske škole visokog slastičarstva Alaina Ducassea

05.– 08.12.2023. od 9 do 15 sati., ŠKMER Akademija, Jobova 2, Split

Ovaj četverodnevni program za profesionalce s iskustvom vode pastry instruktori École Nationale Supérieure de Pâtisserie (ENSP) vođeni vizijom i konceptima velikog svjetskog chefa Alaina Ducaasea. Riječ je o vodećoj strukovnoj školi, kako u Francuskoj tako i u svijetu, za slastičarstvo, pekarstvo, čokoladu, slastičarstvo i sladolede.

Polaznici će na ovom jedinstvenom gostovanju ENSP u Splitu, a i u regiji,  ovladati tehnikama temperiranja čokolade i izrade čokoladnih ukrasa te praviti čokoladne slastice prema različitim konceptima: kao što gastronomski, reinterpretirani klasici, monoporcije, čokoladni fingerfood i druge forme. Program nudi usavršavanje pripreme malih slastica poput pralina, punjena s ganacheom, duplim slojevima, marcipanom, itd, a pokazati će se i kako optimizirati proizvodni proces.

TEME : Chocolate and Confectionery

–  Priprema i prezentacija široke ponudu malih čokoladnih zalogaja, bombona i pločica / Reinterpretacija kultnih čokoladnih deserata

– Korištenje vrhunskih tehnologija uz korištenja osnovnih tehnika u radu s čokoladom u kreiranju novih recepata

– Izrada čokoladnih slastica prema raznim konceptima i vrstama restorana ili kavana: restoranski deserti, klasici u novom ruhu, mali kolačići, slastice za tea-time.

– Priprema i prezentacija široke palete  čokoladnih kolačića i monoporcija, pralina, uz uporabu raznih krema

– Razrada raznih tekstura u slasticama, kombiniranjem tradicionalnih i novih okusa.

 

 

DETALJI I PRIJAVE:

PASTRY CHEF MASTER CLASS BY ECOLE DUCASSE: CHOCOLATE AND CONFECTIONERY

Scroll to Top