Prijavite se na Čokoladni tjedan Tereze Alabande, serijal naprednih master classova s brojnim tehnikama pripreme čokoladnih slastica kako se rade u pariškom „Le Cordon Bleu”

28.11. – 3.12.2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Početkom idućeg tjedna kreće čokoladni serijal majstorskih radionica, Tereze Alabande, jedne od vodećih hrvatskih slastičarki, a namijenjen je slastičarskim entuzijastima, naprednim amaterima i slastičarima profesionalcima koji se žele dodatno usavršit.

Na ČOKOLADNOM TJEDNU pripremati će se slastice iz domene visokog slastičarstva kojeg je Alabanda usavršavala u prestižnoj pariškoj Akademiji kulinarske umjetnosti “Le Cordon Bleu” te na “Barry Callebaut Chocolate Academy” u Wiezeu u Belgiji. Polaznici će kroz pripremu s Alabandom usvojiti svaki korak u lancu od vrhunskih sastojaka do najfinijih čokoladnih slastica koje se mogu služiti i u kakvom boljem ugostiteljskom objektu ili hotelu, a istovremeno će njima oduševiti ukućane i goste u svom domu.

👉👉TEME:

1. BOŽIĆNO DEBLO – Bûche de Nöel

Bûche de Nöel je tradicionalna francuska slastica koja se pravi u obliku rolade, a ukrašava tako da podsjeća na deblo. Na ovom masterclassu pravit ćemo mekani čokoladni biskvit i ukusnu čokoladnu kremu.

2. MARCIPAN U ČOKOLADIMarcipan možete kupiti, ali na ovom masterclassu ćemo ga sami napraviti tako da će biti mekši, ukusniji i s više badema! Zatim ćemo ga oblikovati i izrezati na manje komade, te umočiti u temperiranu čokoladu.

3. ČOKOLADNI PRUTIĆI – s kikirikijem, lješnjacima, karamelom

Čokoladni prutići će se sastojati od nekoliko slojeva – mekog karamela, hrskavog sloja s orašastim plodovima – kikirikijem, lješnjacima, orasima, te kremastog ganachea. Kada se sljube svi slojevi, obložiti će se temperiranom čokoladom i ukrasiti.

4. ČOKOLADNE PRALINE IZ KALUPA

U ovom masterclassu ćemo temperirati čokoladu, naučit ćemo kako koristiti kalup za izradu čokoladnih pralina, napravit ukusnu kombinaciju punjenja i naučiti trikove „zatvaranja“ pralina.

5. ENTREMETS OD ČOKOLADE – čokolada-menta, čokolada-naranča

Entremet je torta koja se sastoji od puno slojeva koji su različitih okusa i tekstura. Kako napraviti dvije vrste ove složene slastice naučit ćete na ovom masterclassu.

Cijena Čokoladnog tjedna: 7.158 kn (950,03 eur)

Termini: 9 – 15 sati,  od ponedjlejka do subote

👉PRIJAVE: 099 319 89 61 ili info@skmer.hr

📞☎️📱💻

Slastičarski Master Classovi

Scroll to Top