Slastičarski Master Classovi 2022./2023.

OD OSNOVA DO MODERNOG SLASTIČARSTVA: Istražite svoju kreativnost i talent na slastičarskim Master Classovima pod vodstvom Tereze Alabande.

“SLATKA JESEN”- entremets od jabuka i krušaka

Na ovom masterclassu ćemo praviti dva entremeta, te ćemo prilikom njihove izrade obuhvatiti razne slastičarske tehnike. Pravit ćemo biskvit od badema, meki karamel, jabuke i kruške dinstane sa začinima, mousse od vanilije i glazuru od karamela.

cijena: 200 EUR (1.506,9 HRK)

CHOUX U KALUPU

Pâte à choux ili hrustavo tijesto najčešće se koristi za izradu eklera i princes krafni. Međutim, može se pripremiti na specijalan način tako da se peče u kalupu i tako zadrži oblik kalupa. Ova vrsta pripreme hrustavog tijesta je novijeg datuma i pruža nove mogućnosti estetike ove hrskave slastice. Kako napraviti Pâte à choux i ispeći ga u kalupu, kako napraviti punjenje i napuniti ga, te kako ga ukrasiti naučit ćete na ovom masterclassu.

cijena: 200 EUR (1.506,9 HRK)

ČOKOLADNI TJEDAN 

BOŽIĆNO DEBLO – Bûche de Nöel

Bûche de Nöel je tradicionalna francuska slastica koja se pravi u obliku rolade, a ukrašava tako da podsjeća na deblo. Na ovom masterclassu pravit ćemo mekani čokoladni biskvit i ukusnu čokoladnu kremu.

MARCIPAN U ČOKOLADI

Marcipan možete kupiti, ali na ovom masterclassu ćemo ga sami napraviti tako da će biti mekši, ukusniji i s više badema! Marcipan ćemo zatim oblikovati i izrezati na manje komade, te umočiti u temperiranu čokoladu.

ČOKOLADNI PRUTIĆI – s kikirikijem, lješnjacima, karamelom

Na ovom masterclassu čokoladni prutići će se sastojati od nekoliko slojeva – mekog karamela, hrskavog sloja s orašastim plodovima – kikirikijem, lješnjacima, orasima, te kremastog ganachea. Kada se sljube svi slojevi, prutiće treba obložiti temperiranom čokoladom i ukrasiti.

ČOKOLADNE PRALINE IZ KALUPA

U ovom masterclassu ćemo temperirati čokoladu, naučit ćemo kako koristiti kalup za izradu čokoladnih pralina, napravit ćemo ukusnu kombinaciju punjenja i naučiti trikove „zatvaranja“ pralina.

ENTREMETS OD ČOKOLADE – čokolada-menta, čokolada-naranča

Entremet je torta koja se sastoji od puno slojeva koji su različitih okusa i tekstura. Na dnu je najčešće jedna vrsta biskvita nakon kojeg slijedi hrskavi sloj koji pruža posebno zadovoljstvo prilikom konzumacije. Nakon njega obično dolazi kremasti sloj, a zatim voćni žele koji svojom dozom kiselosti upotpunjuje i balansira okuse u entremetu. Entremet je okolo naokolo obložen nekom vrstom moussea – pjenaste kreme, a zatim preliven sjajnom glazurom i ukrašen ručno izrađenim dekoracijama od temperirane čokolade. Kako napraviti dvije vrste ove složene slastice naučit ćete na ovom masterclassu.

Cijena čokoladnog tjedna: 950 EUR (7.157,78 HRK)

LJUBAVNE SLASTICE VALENTINOVA – monoporcije, tart

Kako iznenaditi drugu polovicu vlastitim profesionalno napravljenim slasticama za Valentinovo tema je ovog masterclassa. Pravit ćemo monoporcije u obliku srca i tart u obliku srca. Sve ćemo ukrasiti u skladu s temom Valentinova.

cijena: 200 EUR (1.506,9 HRK)

ARTISAN KRAFNE I BRIOCHE NA NEKOLIKO NAČINA

Mekane i aromatične, krafne ćemo zamijesiti prvi dan masterclassa, a pržiti drugi dan. Naučit ćete koje brašno koristiti, kako ih oblikovati da ne budu šuplje i kako ih pravilno pržiti. Osim toga napravit ćemo nekoliko kombinacija punjenja – skuhat ćemo slastičarsku kremu, napraviti ukusni ganache, skuhati vlastite džemove i podići krafne na novu razinu.

Znate onu izreku “neka jedu kolače”? Navodno ju je izgovorila francuska kraljica Marie Antoinette kada su joj rekli da su njeni podanici toliko siromašni da nemaju ni kruha. Ono što je malo poznato, međutim, je da je točna njena izjava bila “neka jedu brioche”! Brioche je izuzetno bogato dizano tijesto s velikim udjelom maslaca što ga čini posebno mekanim, ukusnim i daje nam mnoge mogućnosti. Brioche možemo koristiti za izradu slanih i slatkih zalogaja, a kako ga upotrijebiti na više različitih načina naučit ćete na ovom masterclassu.

Bit će tu nadjeva od čokolade, džemova, oraha, maka i različitih načina oblikovanja ovog tijesta.

cijena: 250 EUR (1.883,63 HRK)

 

 

 

 

 

NAJLJEPŠI DESERTI S JAGODAMA (torta, entremet, čašice)

Jagoda je kraljica voća okusom i izgledom, a također i nagoviješta dolazak ljeta. Slastice od jagoda su posebne, privlačne oku i nepcu, tako da ćemo na ovom masterclassu praviti nekoliko slastica s ovim slasnim voćem. Prva od njih je torta od jagoda s kremom od vanilije. Slijedi entremet od jagoda i Dulcey čokolade, te desert u čašama s ovim slasnim voćem.

cijena: 200 EUR (1.506,9 HRK)

 

 

 

 

 

 

**Cijene su izražene u eurima prema fiksnom tečaju konverzije 7,53450 .
OBRAZAC ZA PRIJAVU

Slastičarski Master Classovi

 

Scroll to Top