TRENINZI ZA PROFESIONALCE: Iskoristite vrijeme između sezona i odaberite neki od preko 20-ak programa Kuhinje znanja

Nakon sezone krećemo s bogatim programom edukacija, usavršavanja i kulinarskih treninga u sklopu pod okriljem opsežnog EU projekta Kuhinja znanja (UP.02.3.1.03.0137.). Taj opsežni projekt sufinanciran je kroz program „Učinkoviti ljudski potencijali“ u sklopu Europskog socijalnog fonda, a cilj mu je u 30 mjeseci unaprijediti znanja i vještine zaposlenika ŠKMER-a kroz specijalizirane oblike osposobljavanja i obrazovanja, edukacije i treninge te zaposliti mlade osobe, posebice one u nepovoljnom položaju. U sklopu Kuhinje znanja razvijaju se četiri specijalizirana edukacijska paketa; a treninmzi se odvijaju u sklopu paktea Edukacije za strukovne nastavnike i mentore u ugostiteljstvu (trendovi u modernom kuharstvu, tradicije mediteranske kuhinje, napredne kulinarske metode).

Predstojeće kulinarske, nutricionističke i slastičarske treninge za profesionalce u ugostiteljstvu i strukovne nastavnike vode renomirana domaća imena, kao i gosti s prestižnih učilišta visoke gastronomije i slastičarstva iz svijeta.  Prilika je to da poslodavci osposobe i unaprijede timove, a kuhari i slastičari steknu specijalizacije pojedinih područja na hands on treninzima s vrhunskim chef edukatorima, kao i stručnjacima s područja nutricionizma. Programi se referiraju na predznanje i radne potrebe polaznika, donose nove trendove, vrhunske tehnike, kao i pomno razrađene kuhinjske koncepte, recepte i menue.

Prve dvije edukacije za sezonu 2023./24. kreću krajem kolovoza, a radi se o MEDITERRANEAN PASTRY ARTSU, petodnevnom i temeljitom slastičarskom master classu Tereze Alabande, te o MCA – ljetnoj školi kuhanja koja je skraćena varijanta zahtjevnog ŠKMER-ov programa MEDITERRANEAN CULINARY ARTS (MCA). Potonji kulinarski trening vodi Željko Neven Bremec, a polaznici će učiti temelje klasične mediteranske kuhinje kroz pripremu različitih specijaliteta od ribe, školjki, glavonošca i mesa, te izrade rižota, tjestenina, umaka, nadjeva, kruha, peciva i restoranskih deserta.

Od 18. do 20. rujna na redu je TRENING SPORTSKE PREHRANE ZA PROFESIONALCE I STRUKOVNE NASTAVNIKE, a riječ je o prvoj suradnji s doktoricom znanosti Vesnom Bosanac, nutricionisticom specijaliziranom za sportsku prehranu. Za praktični dio ovog programa zaduženi su ŠKMER-ovi chef edukatori.

U studenom je na redu novo izdanje MEDITERRANEAN CULINARY ARTSA, dvotjednog kulinarskog treninga za profesionalce gdje različite module vode Željko Neven Bremec, Hrvoje Zirojević i Tereza Alabanda, a očekuju se i renomirana kuharska inozemna imena koja će polaznike uvesti u posebna područja mediteranske Haute Cuisine.

Nakon toga ponovo nam u Splitu gostuje École Ducasse, škola visoke gastronomije Alaina Ducassea, jednog od najvećih chefova današnjice s 21 Michelinovom zvjezdicom pod čijim imenom djeluju 34 restorana od Tokija do SAD-a te brojni drugi objekti vezani uz slastičarstvo. Ovo četverodnevno izdanje pod nazivom  BEST OF INTERNATIONAL ALAIN DUCASSE donosi kulinarski presjek jelovnika Ducasse restorana SAD-a, Azije, Istočnog i zapadnog Mediterana kreiranih prema očekivanjima kozmopolitske klijentele.

U prosincu u ŠKMER Akademiju stižu pastry instruktori École Nationale Supérieure de Pâtisserie (ENSP) s programom Chocolate and Confectionery. Radi se o četverodnevnom čokolatijerskom i prestižnom slastičarskom programu svjetski renomirane strukovne škole visokog slastičarstva Alaina Ducassea.

U međuvremenu za one koji žele ući u svijet haute patisserie,  organiziramo i osam dvodnevnih majstorskih radionica Tereze Alabande. Namijenjene su slastičarskim entuzijastima, naprednim amaterima i slastičarima profesionalcima koji se žele dodatno usavršiti, a teme možete potražiti na linku:

Slastičarski Master Classovi

 

Želite li se obučiti izradi jelovnika, menija, normativa i kalkulacija uz praktične upute za voditelje u ugostiteljstvu, za vas je EXECUTIVE CHEF Master Class pod vodstvom Željka Nevena Bremeca.

Temeljem vaših želja, ponovo organiziramo AKADEMIJU GRILLA gdje se u 4 dana uči sve o tehnikama grilla, odabiru mesa i ribe, začina, o temperaturama i odležavanju mesa te kako pripremiti vrhunske marinade za meso.

PIZZA CHEF još je jedan program za profesionalce koji smo pokrenuli prošle godine,  a u pet dana nudi temeljito usavršavanje pizzaiolima/pizza majstorima koji žele unaprijediti svoja znanja i usavršiti se.

Za one koji žele usavršavanje se u pripremi klasičnih i novih međunarodnih trendova i recepata ulične hrane, odgovor je u STREET FOOD AKADEMIJI. Tijekom 4 dana obuke, uči se kreiranje inovativnih receptura za burgere, sendviče, salate, tartove, korištenje “super food” namirnica i zdravih dodataka prehrani, pa sve do organizacijskih metoda i tehnika kako bi se optimizirala produktivnost i uspješnost poslovanja u objektu.

SUSHI CHEF prati potrebe tržišta koje sve više od kuhara poznavanje japanske kuhinje i tehnika rada, a MEDITERANSKA BRODSKA KUHINJA À LA CARTE naš je specijalizirane programe za kuhare na turističkim brodovima. Sezonu ćemo završiti specijalom o janjetini, a do tada proučite na linku i odaberite edukacije vašoj i mjeri tima u kojem radite:

Profesionalni treninzi i usavršavanja

Projekt Kuhinja znanja su sufinancirali Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.532.220,16 HRK, od čega je 1.279.693,52 HRK osigurano iz Europskog socijalnog fonda te 176.768,57 HRK iz državnog proračuna Republike Hrvatske.
Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija.

Scroll to Top