Na prvoj radionici Recepta za sportski uspjeh pravili su se optimalni sportski doručci za djecu sportaše…pogledajte video

održano 15. listopada 2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) u suradnji sa splitskom magistrom nutricionizma, Draganom Olujić, održali su prvu od četiri radionice Recepta za sportski uspjeh u sezoni 2022./23.. Radionice su dio edukacijskog paketa projekta Kuhinja znanja (UP.02.3.1.03.0137.) / Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I sufinanciranog kroz program „Učinkoviti ljudski potencijali“ u sklopu Europskog socijalnog fonda, „Zajedno do fondova EU“.

Tema prve radionice koja je objedinila teoretski i praktični dio u ŠKMER-ovom profesionalnom kuharskom kabinetu, bila je prvenstveno namijenjena roditeljima djece sportaša, a naziv je bio “Doručak – planiranje i odabir namirnica“.

Prva tema radionice je bila “Doručak prije škole” kroz pripremu omleta s gljivama, porilukom i mozzarellom na tostiranom kruhu. Zatim su polaznici uputili se u “Marendu u školi” što je Olujić objasnila kroz pripremu hrskave slatke tortilje. Uslijedila je priprema dvaju doručaka prije treninga. U varijanti koja zahtijeva manje vremena pripremao se shake od jabuke, mandarine i smrznutog voća, dok je u zahtjevnijoj varijanti pokazana priprema Jaffa zobene kaše.

Za temu Doručak nakon treninga pripremao se, pak, pizza omlet, a kako je to bilo možete pogledati u videu.

RASPORED OSTALIH RADIONICA: subotom od 9 do 13 sati

3.12.2022. Pripremni obroci za trening i obrok za oporavak – prirodni “supplementi”

11.2.2023. Ručak i večera

22.4.2023. Priprema za natjecanje i dan natjecanja

Termini radionica su organizirani po sezonama namirnica.

Troškovi radionice: 300 kn (39,82 eur) po polazniku.

Paket od 4 radionice 1000 kn (132,72 eur) po polazniku.

LINK ZA PRIJAVU:

Recept za sportski uspjeh

Scroll to Top